Turneringsregler Funino

FuNiño har sedan några år tillbaka blivit mer och mer accepterat inom G- och F-ungdomssektorn. BALLFREUNDE vill stödja denna utveckling, som bör leda till fler bollaktioner för alla barn och därmed till mer kul. Därför erbjuder vi FuNiño-turneringar för åldersgrupperna U8-U10 parallellt med det vanliga 6+1-turneringsläget inom ramen för Mini World Cup. Till skillnad från de välkända FuNiño-festivalerna kommer vi inte att spela i Kaiserturnier-läge, vi kommer också att spela en mini-WM med minst sex matcher på 20 minuter vardera (2x 10 minuter + 5 minuters paus).

Nedan följer de regler som gäller generellt för U8, U9 och U10. Nedan följer detaljerna för de olika åldersgrupperna.

Allmänna FuNiño-regler

• Mål: 4 minimål (2m x 1,2m), 12-14 m mellanrum
  • Straffområde: 6m (mål får endast göras i detta område)
  • Varaktighet: 2 x 10 minuter per match med 5 minuters halvtidsvila
  • Den första dagen kommer att spelas i lottade grupper, den andra dagen kommer att delas upp igen enligt resultaten från föregående dag.
  • Mål får endast göras inom 6 m straffområdet. Självmål räknas alltid.
  • Efter en sidledspassning passas eller dribblas bollen in. Ett mål kan göras direkt om bollen dessförinnan har dribblats in med minst 3 bollkontakter.
  • Hörnor tas av hörnvakten och kan också leda direkt till mål. Bollen kan dribblas in (minst 3 kontakter) eller skjutas.
  • Frisparkar tas indirekt eller som en dribbling. Efter en dribbling (minst 3 kontakter) är ett direktskott på mål också tillåtet.
  • Om reglerna bryts i det egna straffområdet sker en straffattack (straff). Anfallaren startar mellan mittlinjen och straffområdeslinjen mot målvakten i straffområdet. De andra spelarna står bakom honom vid straffområdeslinjen och får delta i spelet efter den första bollberöringen.
  • Rotation efter varje gjort mål är obligatoriskt.
  • Vid frisparkar eller bollutvisningar, håll alltid ett avstånd på 3 m.
  • Frisparkar är alla indirekta eller kan dribblas in. Ett mål kan också göras efter minst 3 kontakter med bollen.
  • Straffattack/straff utdöms för handboll inne i straffområdet, foul inne i straffområdet, övertramp inne i straffområdet.
  • Tränaren och fältchefen står tillsammans vid mittlinjen.
  • Barnen spelar UTAN att bli instruerade av tränarna (GE INTE SPELINSTRUKTIONER). Tränarna/övervakarna hjälper bara till med oklarheter i reglerna, byten och försöker hålla spelet balanserat genom att göra eventuella regeljusteringar. Besluten lämnas till barnen.
  • Spelöppning: Hög boll efter att alla lag har intagit sina startpositioner
  • BALLFREUNDE tillhandahåller en domare, som endast ska ingripa vid oklarheter. Barnen bör bestämma själva och sinsemellan så mycket som möjligt.
  • Om målskillnaden är 3 eller mer, får det förlorande laget skicka in ytterligare en spelare på planen tills målskillnaden är mindre än 3 igen.
  • Om bristen inte är tillräcklig, kan ytterligare regeländringar säkerställa ett balanserat spel (t.ex.: mål endast med en svag fot, alla måste ha rört bollen, etc.). I synnerhet bör det ledande laget dra sig tillbaka till halvvägslinjen vid avspark.
  • Föräldrar måste stanna i supporterzonen (15 m avstånd till planen) och överlåta spel och beslutsfattande till barnen. Det är förbjudet att störa från supporterzonen!

Särskilda egenskaper U8

• Lagstorlek: 3 mot 3: Ett lag består av tre fältspelare och max. två rotationsspelare. Matchen spelas utan målvakt.
  • Fältstorlek: 25 x 20 m
  • Matchboll: Storlek 3, 290 g

Särskilda egenskaper U9 & U10

• Lagstorlek: 4 mot 4: Ett lag består av 4 fältspelare och max. 2 rotationsspelare. Matchen spelas utan målvakt.
  • Fältstorlek: 25 x 30 m
  • Matchboll: Storlek 4, 290g (U9) /350g (U10)
Kontakta oss nu!
1
Kontakta oss via Whatsapp!
Skanna koden
Hej 👋
Är du intresserad av någon av våra turneringar eller har du bara en snabb fråga?
Skriv bara rakt på sak till oss i chatten!