Turneringsregler Funino

FuNiño har i nogle år fået mere og mere accept i G- og F-ungdomssektoren. BALLFREUNDE ønsker at støtte denne udvikling, som skal føre til flere boldspil for alle børn og dermed til mere sjov. Derfor tilbyder vi FuNiño-turneringer for aldersgrupperne U8-U10 parallelt med den sædvanlige 6+1-turneringsform inden for rammerne af Mini World Cup. I modsætning til de velkendte FuNiño-festivaler spiller vi ikke i Kaiserturnier-mode, vi spiller også et Mini-WM med mindst seks partier af 20 minutter hver (2x 10 minutter + 5 minutters pause).

Nedenfor er de regler, der gælder for alle hold i U8, U9 og U10. Nedenfor er de specifikke oplysninger for de forskellige aldersgrupper.

Generelle FuNiño-regler

• Mål: 4 minimål (2 m x 1,2 m) med 12-14 m mellemrum
  • Straffeområde: 6 m (der må kun scores mål i dette område)
  • Varighed: 2 x 10 minutter pr. kamp med 5 minutters pause i halvlegen
  • Den første dag spilles i lodtrækningsgrupper, og den anden dag vil blive omfordelt efter resultaterne fra den foregående dag.
  • Der kan kun scores mål i 6-meter straffesparksfeltet. Egenmål tæller altid.
  • Efter en sidebeskydning gives bolden videre eller dribles ind. Et mål kan scorer direkte, hvis bolden er blevet driblet ind forinden med mindst 3 boldkontakter.
  • Hjørnespark tages af hjørnesparksvagten og kan også føre direkte til et mål. Bolden kan dribles ind (mindst 3 kontakter) eller skydes.
  • Frispark tages indirekte eller som en dribling. Efter en dribling (mindst 3 kontakter) er det også tilladt at skyde direkte på mål.
  • I tilfælde af overtrædelse af reglerne i eget straffesparksfelt sker der et straffeangreb (straffespark). Angriberen starter mellem midterlinjen og straffelinjen mod målmanden i straffesparksfeltet. De andre spillere står bag ham ved straffelinjen og må deltage i spillet efter den første boldberøring.
  • Rotation efter hvert mål er obligatorisk efter hvert scoret mål.
  • Ved frispark eller boldudkast skal du altid holde en afstand på 3 m.
  • Frispark er alle indirekte eller kan dribles ind. Der kan også scores et mål efter mindst 3 boldkontakter.
  • Straffeangreb/straffe gives for håndbold i straffesparksfeltet, forseelser i straffesparksfeltet og for at spænde over en mand i straffesparksfeltet.
  • Træner og markinspektør står sammen ved midterlinjen.
  • Børnene spiller UDEN at blive instrueret af trænerne (GIV IKKE SPILINSTRUKTIONER). Trænerne/supervisors hjælper kun med uklarheder i reglerne, omstillinger og forsøger at holde spillet afbalanceret ved at foretage eventuelle regeljusteringer. Beslutningerne overlades til børnene.
  • Spilleråbning: Høj bold efter at alle hold har indtaget deres startpositioner
  • BALLFREUNDE stiller en dommer til rådighed, som kun skal gribe ind i tilfælde af uklarheder. Børnene skal selv og indbyrdes bestemme så meget som muligt.
  • Hvis målforskellen er 3 eller mere, kan det tabende hold sende en ekstra spiller på banen, indtil målforskellen igen er mindre end 3.
  • Hvis manglen ikke er nok, kan yderligere regelændringer sikre et afbalanceret spil (f.eks.: mål kun med svag fod, alle skal have rørt bolden osv.). Især skal det førende hold trække sig tilbage til midterlinjen ved kick-off.
  • Forældrene skal holde sig inden for fan-zonen (15 m afstand til banerne) og overlade det til børnene at lege og træffe beslutninger. Det er forbudt at gribe ind fra fan-zonen!

Særlige egenskaber U8

• Holdstørrelse: 3 mod 3: Et hold består af tre markspillere og højst to rotationsspillere. Spillet spilles uden målmand.
  • Feltstørrelse: 25 x 20 m
  • Matchbold: Størrelse 3, 290 g

Særlige kendetegn U9 & U10

• Holdstørrelse: 4 mod 4: Et hold består af 4 markspillere og højst 2 rotationsspillere. Spillet spilles uden målmand.
  • Feltstørrelse: 25 x 30 m
  • Matchbold: Størrelse 4, 290g (U9) /350g (U10)
Kontakt os nu!
1
Kontakt os via Whatsapp!
Scan koden
Hej 👋
Er du interesseret i en af vores turneringer eller har du bare et hurtigt spørgsmål?
Du skal bare skrive direkte til os i chatten!