Turneringsregler Funino

FuNiño har blitt mer og mer akseptert i G- og F-ungdomssektoren i noen år nå. BALLFREUNDE ønsker å støtte denne utviklingen, som bør føre til mer ballaktivitet for alle barn og dermed mer moro. Derfor tilbyr vi FuNiño-turneringer for aldersgruppene U8-U10 parallelt med den vanlige 6+1-turneringsformen innenfor rammen av Mini World Cup. I motsetning til de velkjente FuNiño-festivalene spiller vi ikke i Kaiserturnier-modus, vi spiller også et mini-VM med minst seks kamper på 20 minutter hver (2x 10 minutter + 5 minutter pause).

Nedenfor er reglene som gjelder generelt for U8, U9 og U10. Nedenfor er de spesifikke reglene for de ulike aldersgruppene.

Generelle FuNiño-regler

• Mål: 4 minimål (2 m x 1,2 m) med 12-14 meters mellomrom.
  • Straffesparkfelt: 6m (mål kan kun scores i dette feltet).
  • Varighet: 2 x 10 minutter per kamp med 5 minutters pause i pausen.
  • Den første dagen vil bli spilt i uavgjorte grupper, den andre dagen vil bli delt inn på nytt i henhold til resultatene fra forrige dag.
  • Mål kan bare scores i 6-metersfeltet. Selvmål teller alltid.
  • Etter en sidelengs pasning spilles eller dribles ballen inn. Et mål kan scores direkte hvis ballen har blitt driblet inn på forhånd med minst 3 ballkontakter.
  • Hjørnespark tas av hjørnevakten og kan også føre direkte til mål. Ballen kan dribles inn (minst 3 kontakter) eller skytes.
  • Frispark tas indirekte eller som en dribling. Etter en dribling (minst 3 kontakter) er det også tillatt å skyte direkte på mål.
  • Hvis reglene brytes i eget straffesparkfelt, skal det dømmes straffeangrep (straffe). Angriperen starter mellom midtlinjen og straffelinjen mot målvakten i straffefeltet. De andre spillerne står bak ham ved straffelinjen og får lov til å delta i spillet etter første ballberøring.
  • Rotasjon etter hvert scoret mål er obligatorisk.
  • Hold alltid en avstand på 3 meter ved frispark eller utspark.
  • Alle frispark er indirekte eller kan dribles inn. Det kan også scores mål etter minst tre ballkontakter.
  • Straffeangrep/straff idømmes for håndball inne i straffesparkfeltet, foul inne i straffesparkfeltet og for å strekke mannen inne i straffesparkfeltet.
  • Trener og feltleder står sammen ved midtlinjen.
  • Barna spiller UTEN å bli instruert av trenerne (GIR IKKE SPILLEINSTRUKSJONER). Trenerne/oppsynsmennene hjelper bare til med uklarheter i reglene, bytter og prøver å holde spillet i balanse ved å gjøre regeljusteringer. Avgjørelser overlates til barna.
  • Spilleråpning: Høy ball etter at alle lagene har inntatt sine startposisjoner.
  • BALLFREUNDE stiller med en dommer, som bare skal gripe inn ved uklarheter. Barna skal i størst mulig grad bestemme selv og seg imellom.
  • Hvis målforskjellen er 3 eller mer, kan det tapende laget sende en ekstra spiller på banen til målforskjellen er mindre enn 3 igjen.
  • Hvis dette ikke er nok, kan ytterligere regelendringer sikre et balansert spill (f.eks. mål kun med svak fot, alle må ha berørt ballen osv.). Spesielt bør det ledende laget trekke seg tilbake til midtlinjen ved avspark.
  • Foreldre må oppholde seg i viftesonen (15 meter fra banen) og overlate lek og avgjørelser til barna. Det er forbudt å blande seg inn fra viftesonen!

Spesielle egenskaper U8

• Lagstørrelse: 3 mot 3: Et lag består av tre utespillere og maks. to rotasjonsspillere. Kampen spilles uten målvakt.
  • Feltstørrelse: 25 x 20 m
  • Matchball: Størrelse 3, 290 g

Spesielle egenskaper U9 og U10

• Lagstørrelse: 4 mot 4: Et lag består av 4 utespillere og maks. 2 rotasjonsspillere. Kampen spilles uten målvakt.
  • Feltstørrelse: 25 x 30 m
  • Matchball: Størrelse 4, 290g (U9)/350g (U10).